čtvrtek, srpna 13, 2015

WeekendList Vol.1

Vždycky nás učili začínat pozitivně. 
Vždycky nám říkali, že pozitivní cesta je ta správná.
Tak tedy.
Máme ještě čtvrtku prázdnin před sebou, momentálně ještě ke všemu prázdninový víkend a je tu StyleBrunch a tipy pro lidi, co neví, jak zabít těch posledních pár horkých dní!

Filmy:


Coffee and Cigarettes - Kafe a cigára
Několik scének různých dvojic sedící na kafi s cigárem. Výborné dialogy. Výborné scény. Momentálně jsem si ten film neuvěřitelně zamilovala a cpu ho každému, koho potkám. Spousta známých tváří jako Iggy Pop a Tom Waits. Každý si v tom najde to svoje, ale nedoporučuju tento film pakliže se pokoušíte přestat kouřit. To asi ne.
Ke shlédnutí online 


The Seventh Seal - Sedmá pečeť
Pomalu začínám přicházet na chuť Bergmanovi a jsem s tím celkem spokojená. Odstartovala to Persona- film, který mne v mnohém neuvěřitelně inspiroval, a myslím, že Sedmá pečeť je zkrátka poklad. Bergamn má dar na to zobrazit lidskou psychiku, uvažování a jeho hra s kostýmy (Já tak miluju jeho smrťáka.)

Kino:
Kino je tak strašně zoufalý nebo jen si neumím vybírat filmy. Byla jsem na Tedovi 2 a jako jo, byla to sranda, ale že by mě to posadilo na zadek se říct nedá.
Jestli něco mě nadchlo, tak Bez Kalhot XXL. Protože týpci. Pěkný týpci. Bez tiček. A bez kalhot. Roadmovie plná svalů a skvělejch vlasů. (Je zajímavý jít na tenhle film v rámci rande, když kluk neví, na co vlastně jde. Jeho překvapený výraz fakt stojí za to. #VyzkoušenoZaVás)
Ale, co je vážně sranda a báječná věc na kterou jsem přišla až v poslední době- letní kina/divalda. Repelent proti komárům, partu kamarádů a vyražte na nějakou starou vypalovačku a nebo na jakýkoli divadlo. Je to neuvěřitelně přijemný a když do batůžku vezmete i kelímky a víno může to bejt vážně sranda.

Knížky:


Yoko Ono- Grapefruit
Tohle je moje momentální knižní crush. Neseženete ji jen tak v knihkupectví, ale spíše v těch artsy knihách. Já ji mám z Národní galerie z Holešovic a vážně stojí to za to. Doufám, že mě nezavřou, když sem dám pár ukázek...
Na to jak jsem Yoko Ono neměla ráda kvůli mýmu Johnovi, nemůžu si pomoct, ale po přečtení týhle knížky tu ženskou miluju a (ač se mi to težce přiznává) chápu Johna.

Koukejte, čtěte, navštěvujte, užívejte. Podělte se o tipy a příští čtvrtek přijdou další! 

Štítky:

Komentáře: 2:

V středa, srpna 19, 2015 , Blogger Klarissa řekl...

Přemýšlím, jestli znám (teď krom tebe vůbec někoho, kdo by měl Yoko rád a ne že bych se zrovna nudila, ale nějak mě ty tvoje tipy lákaj vyzkoušet je.

 
V čtvrtek, srpna 20, 2015 , Blogger PJ řekl...

Yoko Ono totiž stála za rozpadem Beatles, žejo. Yoko Ono vytrhla Johna Lennona světu a nechala si ho pro sebe. Je to japonská čarodějnice, co Johna očarovala. A všechno to dělala jen pro prachy a slávu. Její umění by bez Johna nebylo vůbec známý a její děsivý skřeky do mikrofonu jsou spíš utrpením pro publikum.

Já jí taky nenáviděla. Získala si mě tou knížkou. Tu napsala už před Johnem v 64 a skvěle si tam hraje s možnem a nemožnem a fantazií, iluzí a zároveň v sobě má i hloubku. O tom jak to mezi Johnem a jí bylo ať rozhoduje ona a John (může zasáhnout i Paul protože McLennon) ale já si tím nechci kazit ty pocity, které z jejího umění a názorů mám. (I když ty skřeky do mikrofonu nemůžu ani slyšet, pořád trpim a je mi trapno za ní.) :D

 

Okomentovat

Každý názor se počítá!

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka