Měkké medové perníčky za tři.. dva...
Kdo říká, že se perníčky pečou jen na vánoce a velikonoce či jiné 'speciální' příležitosti ať jde sem. No, pojďte mi to říct do očí, smradi.
Není to vůbec pravda, protože já perníčky zbožňuju, miluju a umím ty nejlepší. A nejen, že jsem tak dobrá, ale dokonce (!) jsem ochotna se s vámi podělit o svůj tajný recept.
Takže, vezměte si tužku a papír, zamkněte, zavřete okna, zatáhněte žaluzie a potichu si opište tato slova:
Na zhotovení těch nejlepších perníčků budeme potřebovat:
150g cukru moučky
2 vejce
100g tuku na pečení (Hera)
2 lžíce medu
2 lžičky perníkového koření
400g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
nějaká zdobítka dle vlastní fantazie
velkou mísu, vykrajovátka, váleček,
troubu, plech, pečící papír,
lednici, talíř, dvě ruce, nohy,...
Postupujeme následovně...
Smícháme cukr, vejce a změklý tuk na pečení, k tomu přidáme med a koření. Poku chcete (hádám, že ano) perníčky měkké s medem to nepřehánějte.
Do této směsi přimícháme mouku se sodou. Ručně pak těsto vypracujeme a necháme tak 30 minut odpočinout v lednici.
Mezitím si necháme vyhřát troubu na 180°C
Po 30ti minutách čekání, těsto rozválíme na něco silnější plát a můžem začít vykrajovat a klást na plech pokrytý pečícím papírem.
Pak pečeme při 180°C asi 8minut
Pak přichází ta zábavná část a to zdobení.
Použijte svou fantazii a zkuste je při zdobení nesníst.
Mě toto těsto vyšlo na dva plechy, takže pokud chcete víc, tak zdvojnásobte množství ingrediencí.
A ještě uslyším, že se v létě perníčky prostě nehodí a vážně se budu prát.
Perníčky se hodí vždycky.
Vždycky.
Vždycky....
Štítky: Porn
Komentáře: 6:
Ochich, tyhle vypadají tak dobře, že ti snad uvěřím a taky nějaké ty letní perníčky napeču :D
Ještě teď se po nich olizuju. :)
Perníčky bych mohla jíst pořád, takže... v létě, v zimě, na podzim, na jaře - ANO! Krásně jste si s jejich výzdobou pohráli. :D :) Nejvíc se mi líbí ufo! Corculum♥
Viď!
Děkuju. :)
Chtělo by to. A nešetři s nima. :D
Okomentovat
Každý názor se počítá!
Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]
<< Domovská stránka