neděle, března 12, 2017

Jak na selfie v zrcadle


Jste si jistý, že to děláte všichni dobře? 
Naši rodiče a prarodiče měli mnohem jednodušší život než my. Se vstupem internetu do našich životů se mnoho věcí ulehčilo, ale vzniklo také spoustu problémů, které se dřív nemuseli řešit. Už jenom ty nároky, které na člověka klade. 

Co uživatel internetu, potažmo instagramu, to profesionální fotograf.
Je škola na to, jak správně fotit a upravovat fotky. Lidi to studujou i na vysoký škole. Ale očekává se to tak trochu od nás všech, žejo? Ale nebojte, kryju vám záda. Začneme po malých krůčcích a vystoupáme až na vrchol hory.
A začneme s tím zdánlivě nejjednodušším- selfie v zrcadle.
Jestli si myslíte, že to děláte dobře, jste naomylu.

Přeskočíme prosím věci, které se zdají být jasné. Předpokládám, že nejste tak úplní začátečníci. Víte, že zrcadlo má být čisté, blesk vypnutý a to, že máte v ruce zrcadlový foťák a fotíte se v zrcadle, patří do roku 2011, ale rozhodně to zrcadlovou selfie neudělá víc zrcadlovou.


Vidíte tuto fotku. Ano, je to selfie v zrcadle, ale je to selfie v zrcadle?
Položte si otázku, proč to děláte? Pro sebe, aby jste měli pro své budoucí já zdokumentovaný tento den a to, co jste měli zrovna na sobě, aby jste se i po padesáti letech podívali na tu fotku a vzpomněli si, jak fantastický styl jste měli a jak husté a silné vlasy a všechny zuby,.. Ne. děláte to pro to, aby jste měli lajky a srdíčka. Pokud chcete lajky a srdíčka, ta fotka musí něco vyvolávat, nějaké emoce. Něco. Cokoliv.


Tato fotografie je několika násobně lepší. 1. je vidět, že nemáte zbytek obličeje politej kyselinou, protože je vidět, 2. emoce - póza ála potřebuju na záchod - jaké větší emoce máte ještě ukázat? 

Další věc, když už teda víte, že máte ukázat obličej. Pohled. Sice se fotíte v zrcadle, ale nikdy váš pohled nebude vypadat tak, jako vidíte v tom zrcadle. Místo toho bude nepřítomně koukat někam mimo záběr. Proto vzdejte pohled do zrcadla a prostě přiznejte bravu- nemůžete odtrhnout oči od toho výjevu v telefonu, co se zrovna chystáte vyfotit. 


A můžeme přejít k dalšímu levelu - zadek.

Ne každej má zadek. Ne každej má prsa. I tak ale musíš dělat, že to všechno máš. Ale pozor. Tohle chce už hodně tvrdej trénink. Není to vůbec taková sranda. Vlastně to docela bolí. Je to forma takového posilování, vidím to na sport tohoto roku.


Tento level obsahuje ještě jednu zákeřnost. Když děláte selfie mirror ve zkušební kabince a fotíte se v něčem, co ještě úplně nevlastníte popř. vůbec ani vlastnit nebudete, nesmí to bejt vidět. 



Pokud už zvládáte základy. Můžete přejít ke hře na profíka. Jít na zem, drsňácká póza. Pozor. A pokud si jste ještě více jistí, zkuste i akrobatický vylepšení. 



Jsou chvíle, kdy se možná necítíte zrovna na to fotit si obličej. Můžete výmluvně udělat fotku, kde bude 100% pozornost pouze na ten outfit. I když vlastně nikdo pořádně neví, co na tom má vidět. Ale srdíčka budou za ten upnutej svetr, kterej dělá, že máš prsa. 


Ou. Dobře, tak ten svetr nedělá ani prsa. Ale vůbec, pokud zvládnete tohle všechno, klidně experimentujte. Musíte vyjít se svejma slefíčkama z řady přece. 


Důležitý je ukázat, že vás to vůbec nevzrušuje. Jste proste profesionální zrcadlovej selfíkovač. Až vás to pomalu nudí. 



Najděte si vlastní způsob.

A nebo najděte mojí soudnost, kterou jsem ztratila při psaní tohoto článku


Štítky:

Komentáře: 0:

Okomentovat

Každý názor se počítá!

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka