úterý, června 13, 2017

Proč nevěřit médiím


Protože proč jo? 

Je pátek. Zasloužený prodloužený víkend. Ležíme u řeky, která nám pokaždé smočí nohy, kdykoliv se po ní přežene loď. Začínající letní slunce se nám opírá do zad a lehký vánek šimrá po kůži. Paní z vedlejšího kousku pláže volá na své tři čivavy snažíce se je dostat do vody a odpoledne plyne tak líně a příjemně.

"Víš jak dělala Emma Smetana pro Novu?" Zeptá se mne, zatímco listujeme dámským magazínem jen tak z nudy.
"Jojo, vím. Už nedělá?" 
"No ne, jí vyhodili, nechtěla řikat, co chtěli aby říkala."
"Klasika."
"Jí třeba upravovali otázky, který měla mít na Sobotku třeba a tak. Prej i Babiše měli podporovat a takhle."

Seriózní novinařina.

Chvíli se budeme nad touhle kauzou pohoršovat a pak pustíme zprávy na Primě, protože tohle Nova fakt přehnala. 

Strašně ráda poslouchám jak je super, že tu nemáme cenzuru a že každej může psát, co chce a že tu není už směšná komunistická propaganda v médiích. 
Když jsem spolupracovala s webem krásná.cz musela jsem několikrát přepisovat články, které se nehodily. Mě se to nějak o tý cenzuře nezdá. Propaganda je tu furt jen se jí říká jinak. Teď pro to máme super cool názvy jako třeba PR články. Tady se totiž nepíšou recenze, ale PR články. 

Nemůžeš se pokládat za vlivného člověka, dokud nevlastníš nějaké z českých médií a nemůžeš se pokládat za šikovného novináře, pokud neumíš napsat, čeho si kdo žádá. 

A každej se teď prodává. 

"Jsem četla, že někdo teď řekl, že doufá, že bude vydělávat jednou aspoň tak, aby jeho děti nemusely dělat na instagramu reklamu na čaj na hubnutí."  směje se kamarádka. 

Kde může dnes obyčejný člověk najít pravdu. 
Jsme přehlceni produkty, který jsou na houby. Každej den se na nás sype reklama, každej den nám jsou předsouvány politické názory a nikdo neví, čemu věřit. Je tenhle názor vůbec můj nebo jsem něco četla před spaním?  

A říkají vůbec i odborníci pravdu?
A existuje vůbec nějaká pravda?
A záleží vůbec na tom? 
Protože i když se všichni shodneme na tom, že Nova lhala a lhát bude, tak beztak má největší sledovanost.

Jen jedna věc mi přijde ještě smutnější než všechny tyhle lži servírované komerční a už snad i nekomerční televizí. To, že si lžeme i my obyčejný lidi. Holky, já taky měla Biodermu, já vám nevím, že by byla tak super. Nebo ten velkej boom když přišel tenkrát první BB krém od Garnieru o kterém se dnes všichni do jednoho shodnem, že je to asi ten největší BB přešlap vůbec a všechny články té doby byly plné chvály. Jak je to možný? 





Štítky:

Komentáře: 2:

V úterý, června 13, 2017 , Anonymous Kerr řekl...

Tak já si myslím, že v téhle době už tak nějak každý ví, že v médiích všechno není pravda. Že je to v podstatě taková "pohádka" no. Každopádně mě nikdy na krasna.cz nenutili do cenzury nebo přepisování článků, teda :O A to tam jsem pořád (nebo teda nevím, jak je to teď, přešla jsem na novou adresu).

www.fashionprovocatio.blogspot.cz

 
V středa, června 14, 2017 , Blogger PJ řekl...

Nevím jak je to teď, když je tam tuším Wendy, každopádně když se články posílali na korekci a ke zveřejnění ještě Lucce, tak se mi to stalo u velkého množství recenzí na produkty nebo když jsem již tenkrát psala článek o tom jak čerpat nezávislé zpravodajství bylo mi doporučeno článek přepsat. A ano v dnešní době to každý ví, ale přesto jsou pro většinu populace tyto koupené informační zdroje tím jediným zdrojem, což je trošičku smutný, když už to nemůžeme ani vyčítat médiím, ale sobě.

 

Okomentovat

Každý názor se počítá!

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka