čtvrtek, března 07, 2013

Sladká příchuť jarních lásek


Sluníčko ráno praží do oken. Venku fouká svěží vítr. Lidi se více usmívají. Teplé bundy a kabáty zapadají hlouběji a hlouběji do skříní a v botníku mizí zimní kozačky. Není pochyb o tom, že jaro nám již o svém příchodu dává jasně vědět.
Ne jen, že příchod jara působí blahodárně na všechny ty podzimní a zimní deprese, o čemž jsem se na vlastní kůži přesvědčila loni, ale tak nějak i spolu s tajícím sněhem roztávají i napjaté vztahy mezi lidmi. A to hned každého zahřeje sluníčko i u srdíčka.

Ne nadarmo se říká, že jakmile na někoho přijde jaro, to se to začne párovat. Až mě děsí, jak moc mých přátel už musí rozdělovat svůj čas mezi přátele a přítele.

Traduje se historka, že zadaní a nezadaní si až tak příliš neporozumí. Buď mezi nimi panuje jakási rivalita nebo žárlivost, snad právě i to rozdělování času.
Ale já osobně jsem to nikdy nějak neprožívala. Upřímně mi to bylo jedno. Když jsem měla přítele ani mí přátelé si moc nestěžovali snad proto, že jsem si na ně udělala vždycky čas. A když jsem nikoho neměla vždy jsem se k tomu stavěla spíše flegmaticky.

Ale jaro vlezlo do srdcí téměř všem mým známým. V současné době mám jen jednu nezadanou kámošku a jednoho kámoše. A to se pak není divit, že jsem byla dokonce díky své zadané kamarádce uvržena do situace, kdy ona se líbala se svým přítelem a já tam jenom stála... a stála. A že jsem musela vypadat směšně, když na mne z projíždějícího auta mával nějaký chlápek, co svým vzezřením připomínal spíše teroristu.

Nikdo ale nechápe, že mne v současné době nevadí, být tou nezadanou. Ráda se nechám pozvat na kafe, ráda se usměji na pěkné kluky v autobuse,...

Ale možná i v tom by mohl být někdy kámen úrazu u nezadaných a zadaných.
Dnes jsem šla s kamarádkou, co se může pyšnit už několika měsíčním (!) vztahu (chápejte tu ironii), do Starbucku na Václaváku, kam chodí dost stylových cizinců. A když si kousek od nás sedli dva asiati, kteří .... zkrátka měli styl. Nechci nějak shazovat pěkný český kluky nějakýma připrťavělýma asiatama, ale zkrátka nešlo se na ně nepodívat. Snad už kvůli těm upraveným černým vlasům. A nejspíš si ani oni nemohli nevšimnout toho, jak na ně civím, protože si něco říkali, koukali se na nás a pak se na nás usmívali, mávali nám a nakonec se zeptali, jestli si k nám můžou sednout. Kamarádka mě pod stolem kopala a vysílala mým směrem zachmuřené pohledy.
Cizinci s námi začali navazovat konverzaci, jak se dalo. Bohužel dost často se stalo, že jedna strana neporozuměla druhé a já začala nenávidět svou angličtinu v kombinaci s neschopností vyjádřit myšlenku slovy. "We love Prague so much!" začal jeden, který měl trošičku propadlé tváře. "Really? It's fantastic!" usmívala jsem se. "Yeah. There are lovely girls." usmál se ten druhý, který se mi z nich líbil nejvíc. Nakonec nám dokonce ke kafi koupili i něco na zub. A já jim za to dala na nás facebook.
Když odešli s tím, že musí pokračovat, ale že nás moc rádi poznali. Začala se zvedat i naštvaná kamarádka.
"Počkej. Já to ještě nedopila." prohodila jsem nic netušíce s pohledem upřeným do skoro plného hrníčku. "Ty jsi fakt příšerná!" vyjela na mě. "Co? Proč?" "Chováš se hrozně. Ani je neznáš! Můžou být zač cokoliv. A já mám Martina. Na to jsi zapomněla?" zapínala si kabát. "Tak promiň, ale byli pěkný ne? Navíc si vážně myslíš, že bych s nima někam šla? No tak. Neříkala jsem jim svůj pin ani adresu. Myslím, že můžeš být v klidu. A Martina jsi tím nijak nepodvedla. Hele omlouvám se, ale netušila jsem nic."
Myslím si, že mou omluvu nevzala, protože prostě odkráčela a já tam zůstala.

V čem byla chyba? Nepochybně jsem z toho vzešla já jako ta největší... poběhlice (chci být slušná)... ale vždyť je to všechno jen sranda ne? Možná i tohle je to něco, co mi kazí všechny vztahy. Jsem ještě dítě, které má za vším ohromnou srandu a nehledí důsledků. Možná.

Inteligence nadevše. 
Je možné, že čím jsme starší zvětšuje se propast mezi zadanými a nezadanými? Pokud ano, existuje možnost, jak se ji vyhnout? 




Štítky:

Komentáře: 19:

V čtvrtek, března 07, 2013 , Blogger Heather ♥ řekl...

Můžu se zeptat, co máš za ten růžový lak na nehtech?

 
V čtvrtek, března 07, 2013 , Blogger Bella řekl...

Tak tohle znám! S věkem se to ale většinou zlepší. Ale počkej, až Tvé kamarádky začnou mít děti, to teprve uvidíš tu propast :-)

WorldByBella

 
V čtvrtek, března 07, 2013 , Blogger PJ řekl...

Essie odstín TOPLESS&BAREFOOT :)

 
V čtvrtek, března 07, 2013 , Blogger PJ řekl...

Uh. To si dovedu představit.

 
V čtvrtek, března 07, 2013 , Blogger Drzá Zuzana řekl...

Hezky jsi to napsala :) A souhlasím, že čeští kluci jsou na tom někdy se stylem bídně :D A vůbec, s těmi cizinci se to flirtuje nějak samo ;)

 
V pátek, března 08, 2013 , Blogger Unknown řekl...

Ahojky kočko,

včera jsi zanechala komentář na mém blogu. Večer jsem si pročítala vzkazy na mobilu a zároveň jsem narazila na tvůj blog. Musím říct, že jsi mě moc zaujala, píšeš hodně poutavě a mile. To, že je ti tak málo let bylo pro mě velkým překvapením. Dnes si to tu prohlédnu celé:)

Měj se krásně, Š.

 
V pátek, března 08, 2013 , Blogger PJ řekl...

Páni. Děkuji moc. To je pro mne veliká poklona :))

 
V pátek, března 08, 2013 , Blogger Johana K řekl...

Jak už jsem ti řikala, prostě neřeš :D Navíc myslim že se uklidní brzo ;)
No mě tam vadí spíš Vanessa Hungens, ale i tak se těšim! :D To mi hned napiš jaký to bylo...;)

 
V pátek, března 08, 2013 , Blogger Jess řekl...

great! love it!

 
V sobota, března 09, 2013 , Blogger Unknown řekl...

Neděkuj. Není proč:*

 
V sobota, března 09, 2013 , Blogger Nyny řekl...

Ta propast existuje. Sama, nezadaná, si připadám, jako bych byla z úplně jiné planety než mé zadané kamarádky :D Ať už témata konverzací, trávení času, kolikrát i oblékání....zkrátka zadaní lidé často působí jako nějaká zvláštní poblázněná sekta. K těm asiatům...se mnou a kamaráídkou se včera nějací mladí asiaté fotili, prý aby měli pamaátku na dovolenou v Praze :D :D Rozhodně souhlasí s tím, že mají styl lepší než velká část českých kluků. Ale tak to většina cizinců :D

 
V sobota, března 09, 2013 , Blogger Tinn řekl...

jsem ráda že ve 14 nemusím řešit takové problémy, protože vztahy mých kamarádek jsou spíš o psaní "miluju tě♥" na facebooku a trvají dva týdny:DD

 
V sobota, března 09, 2013 , Blogger n a t řekl...

Viem, že som odveci ale super lak :3

nattsadventures.blogspot.sk

 
V neděle, března 10, 2013 , Blogger PJ řekl...

Nechci tě strašit, ale - to přijde. :'D

 
V neděle, března 10, 2013 , Blogger PJ řekl...

No, ale myslím, že pomalu se ty český kluci začínají chytat. Někomu k tomu dopomohla móda alá Justin Bieber a ostatním móda alá hipstr.

 
V úterý, března 26, 2013 , Blogger Unknown řekl...

Ahoj,
moc se mi líbí,že rozpoutáváš různé debaty na téma cizinci mají lepší styl než v Čr a "zadaná kamarádka už se mnou ani neposedí na kafi".
(můj názor je, že se kamarádka zachovala velmi hloupě)
Ale vážně se mi nelíbí tvůj styl psaní.Hlavně tím jak jsou posazené věty (a to i u víc článků ) a asi i tou jakousi hloupostí a opakováním (v tomto případě "líbil se mi nejvíc" ..když tam byli pouze dva a podobně...) Je na tom vidět,že moc neuvažuješ o tom,co píšeš...
Je to hrozná škoda,protože nápady máš.. jen je neumíš formulovat.

 
V neděle, září 08, 2013 , Blogger Klarissa řekl...

Asi je to zbytečné komentovat takhle starý článek, jenže prostě... on je tak boží! :D Já jsem jen šťastná, že většina mých přátel jsou stejní podivíni jako já a jsou věčně nezadaní, takže očko po hezkých klucích můžem házet společně :D

 
V sobota, září 14, 2013 , Blogger PJ řekl...

Vůbec ne. Žádný komentář nezůstane přehlédnutý.
Díky moc.
A nezadané kamarády ti občas závidím. :D

 
V sobota, září 14, 2013 , Blogger PJ řekl...

Díky.
Snažila bych se s tím něco dělat, ale ne. Jsem blogerka. Píši, jak myslím a tak, aby to mohlo číst i více obyčejných čtenářů.
Nemám ty ambice psát, pro nějaký zpravodajský portál, kde ze sebe budu dělat nadčlověka s vytříbeným spisovným jazykem. Mám svůj sty psaní. Někdo jej považuje za "čtivý" někdo, jako ty, za "hloupý". Co člověk, to názor. Pro mne je důležité to, že (opakuji) mám SVŮJ styl. A tím píši a psát budu.

Nechci vyznít tak, že neumím přijmout kritiku, naopak. Zamyslela jsem se nad tím. Stále mám před očima, že ani kdybych byla dobrá, nikdy nebudu tak dobrá, abych mohla říct, že jsem dobrá. Ale myslím, že jakmile bych na tebe dala a formulovala dle zásad vzdělaných pánů, zahodila bych kus sebe a byla další tvář bez výrazu. Ale zatím svůj výraz stále mám. Ač se může zdát hloupý, jsem na něj pyšná. Díky němu mne totiž jednou MŮJ čtenář pozná a vytáhne z bažiny průměrnosti-eh pardón- normálnosti.

 

Okomentovat

Každý názor se počítá!

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka